2014 m. kovo 28 d., penktadienis

Depresija įtakoja dantų netekimą?

  Kaip skelbia vienas Autralijos universitetas, dantų buklę įtakoja ne tik kasdienė priežiūra, įgimtas atsparumas, bet ir žmogaus psichologija. Universitetas paskelbė išvadas tyrimo, kuriame surinkta dešimties metų įvairūs duomenys.
  Kasdienė burnos higiena sudaro dantų valymas ryte ir vakare. Naudojamas dantų šepetėlis, dantų pasta ir skalavimo skystis. Taip pat bent kartą per dieną rekomenduojama išsivalyti tarpdančius tam skirtu specialiu siūlu. Taip pat net jei ir dantys atrodo sveiki, rekomenduojama profilaktiškai karts nuo karto apsilankyti odontologijos klinikoje Vilniuje. Todėl esant psichologinėms problemoms, rekomenduojama profilaktiškai truputi dažniau apsilankyti ir odontologijos klinikoje.
  Kalbant apie atliktą Australijos universiteto tyrimą, pirmiausiai buvo išsiaiškinti jau žinomi faktai ir pirminė informacija. Surinkti faktai nurodo, kad sergant įvairiomis psichologinėmis ligomis pasireiškia atitinkamai ir burnos ertmės busenos pokyčiuose. Vienas iš tokių požymių, tai burnos sausėjimas, o iš kitų tyrimų jau žinoma, kad burnos sausėjimas leidžia daugiau veistis bakterijoms burnoje. Tai prastėja burnos ertmės higiena, bakterijos sukelia ir rimtesnes problemas. Tad veikiausiai tai gali įtakoti ir dantų ir dantenų buklė ir atsirandančias ligas.
Depresija, dantų problemos, odontologijos klinika VIlniuje
  Sergant tokiomis psichologinėmis ligomis kaip depresija, rekomenduojama dažniau apsilankyti odontologijos klinikoje, tam, kad būtų atlikti profilaktiniai patikrinimai. Nerimauti nėra verta, tiesiog apsilankykite, specialistai patikrins ir prireikus nuramins, būsite įsitikinę, kad dantys yra sveiki.
  Universitetas atliko tyrimą, kuriame išnagrinėjo per 21 mokslinį darbą, ankstesnį tyrimą. Bendrai tyrime buvo įvertinta beveik 3000 pcigiatrijos srities pacientų. Tyrimas nurodė, kad įvairiomis pcihologinėmis ligomis sergantys pacientai turi maždaug 3 - 4 kartus didesnę tikimybę netekti dantų, taip pat susirgti įvairiomis dantų ir dantenų ligomis.

  Kaip išvadas Universitetas pakelbė tai, kad net ir psichologijos srities specialistai gali rekomenduoti savo pacientams apsilankyti odontologijos klinikoje. Taip pat paskelbtos rekomendacijos, kad reikėtų investuoti į psichologinėmis ligomis sergančių žmonių burnos higieną. Psichologijos ir psichiatrijos klinikų pacientams reikalinga burnos higiena, kuri sumažitų burnos sausumą ir galimybes papildomai veistis bakterijoms burnos ertmėje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.