2014 m. kovo 26 d., trečiadienis

Kaip rečiau lankytis odontologijos klinikoje?

  Suintrigavo straipsnio antraštė? Kas tai per būdai rečiau lankytis odontologijos klinikoje? Kalbama apie retesnį vizitų skaičių ar odontologijos paslaugų teikimą namie? Ne, nieko panašaus! Dažniau sudėtingi atsakymai slypi po paprastais ir praktiškais patarimais ir metodais. Odontologijos klinika Vilniuje teikia visas reikiamas šiuolaikines odontologijos paslaugas, nuo dantų implantacijos, estetinio dantų plombavimo iki paprastos konsultacijos apie kasdienę burnos higieną. Kalbant apie retesnį apsilankymą odontologijos klinikoje, viskas tiesiog slypi ties jūsų pačių burnos higiena ir kaip tinkamai prižiūrėsite dantis. Juk kuo sveikesni jūsų dantys, tuo rečiau lankysitės odontologijos klinikoje, tiesa? Taip.

  Geriau suprasdami galimas burnos problemas ir dantų, dantenų ligas, bei kaip rūpintis burnos higiena, sugebėsite išvengti bet kokių panašių problemų. Paprasčiausi būdai turėti sveikus dantis: valytis dantis du artus per dieną, bent kartą per dieną išsivalyti tarpdančius su dantų siūlu, valgyti subalansuotą maistą. Atsisakykite tabako. Profilaktiškai, kad ir kokie atrodytų sveiki dantys, bent kartą per puse metų apsilankykite odontologijos klinikoje, kad būtų atliktas profilaktinis patikrinimas.

  Viena iš burnos problemų yra burnos džiuvimas. Manoma, kas senesniems žmonėms tai yra normalu, tačiau tai neteisingas mąstymas. Jau nustatyta tyrimais, kad ir vyresnio amžiaus žmonės turėtų būti be „išdžiuvusios burnos“. Išdžiuvusi burna pasireiškia dėl sutrikusių seilių liaukų. Tokie sutrikimai pasireiškia dėl įvairiausių priežasčių, kaip kaklo ar galvos skausmai, taip pat nemažai vaistų sukelia burnos džiuvimą.

  Norint išvengti burnos džiuvimo, reikia gerti papildomai vandens, vengti saldžių užkandžių, gėrimų, kofeino, tabako ar alkoholio. Išties ši problema pasireiškia įvairaus amžiaus žmonėms, aktualu tiek jaunesniems, tiek vyresniems. O esant rimtesnei situacijai, vaistinėse yra parduodami specialūs preparatai tiems atvejams, kai žmogui sutrikusios seilių liaukos. Geriausiai konsultuotis odontologijos klinikoje su specialistu.

  Kodėl taip svarbu tinkamai funkcionuojančios seilių liaukos? Pirmiausiai tai pasireiškus seilių trūkumui ir burnos sausėjimui, sunkiau virškinamas maistas, gali pasireikšti ir kitos problemos, kurios susijusios su skrandžiu. Bet dažniau burnos sausumas iššaukia rimtesnes dantų problemas, nes lengviau veisiasi bakterijos, ilgainiui gali atsirasti infekcijos ir kitokios rimtesnės problemos.

  Kalbant apie burnos higieną ir burnos priežiūros praktiką, nepakanka vien tik valyti dantis šepetėlių ir dantų pastą. Reikia naudoti ir dantų skalavimo skystį, taip pat tarpdančių siūlą. Nes paprastu dantų šepetėlių neišvalysite tarpų tarp dantų, o ilgainiui maisto likučiai kaupia nuosėdas, kad virsta akmenimis ar susidaro ėduonis.


  Svarbu žinoti tai, kad valant dantis tam skirtu specialiu dantų siūlu, jei dantenos ir dantys kraujuoja, būtina nelaukti ir vykti į odontologijos kliniką. Specialistai rekomenduos kaip gydyti šią problemą. Bus atliekami profilaktiniai patikrinimai kokia tai iš tiesų problemą ir paskelbus diagnozę taikomas reikiamas gydymas. Gali veikiausiai tiesiog pakakti specialaus dantų ir burnos ertmės skalavimas skysčio tam, kad būtų panaikintos bakterijos iš burnos ertmės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.