2014 m. balandžio 18 d., penktadienis

Dantų priežiūros revoliucija - iš kasdienių maisto produktų

  Manote, jog žinote viską apie mitybą ir koks maistas sveikas, o kuris visgi kenkia jūsų organizmui, kaip antai dantims? Bet ar tikrai? Iš tikro turbūt žinote ne viską. Aptarkime bent tris maisto produktus, kurie pasitaiko jūsų maisto racione kasdien, kas savaitę ar ir dar rečiau. Pakalbėkime apie spanguolių, medaus ir taip pat druskos poveikį dantų būklei.
  Yra teigiama, jog medus yra sveikas ir natūralus maisto produktas. Tačiau ar medus dantims yra pats geriausias draugas? Kalbant apie medų, vėl gi galima išskirti daugiau nei vienos rūšies medų, bei skirtingą poveikį dantims. Įprastas medus (kasdienis) turi vandenilio peroksido elementų savyje, kas slopina bakterijas, kitaip dar – turi antibakterinių savybių. Taigi, įprastas medus nėra toks žalingas. Yra bent pora medaus rūšių, kurios turi kitokios sudėties. Tiesa, tenka pripažinti, kad Lietuvoje toks medus visiška egzotika. Tai Manuka medus iš Naujosios Zelandijos. Šiame meduje yra metiglioksalio, kad naikina dantų apnašas.
  Kitas maisto produktas, kurį vartojate veikiausiai dažniau – spanguolės. Tos mažos, raudonos uogos yra kur kas daugiau nei prieskonis jūsų maiste. Spanguolėse gausi vitamino C. Šis maisto produktas pasižymi antioksidacijos savybėmis, kas padeda apsaugoti dantis nuo gedimo. Tyrimais nustatyta, kad spanguolė gali užkirsti kelia bakterijų susidarymui ant dantų ir dantenų, kas labai sumažina dantų problemų tikimybę. Būtent šis produktas leidžia pašalinti susidariusį cukrų. Būtent spanguolės gali sukelti revoliuciją dantų priežiūros srityje. Tyrimai yra ir toliau atliekami.
  Galiausiai dar vienas maisto produktas, kurio veikiausiai tenka vartoti kasdien. Druskos vartojimas padeda apsaugoti nuo dantų ir dantenų uždegimo. Tačiau verta priminti, kad druskos vartojimas turi būti saikingas, nes organizmą šis produktas įtakoja įvairiai, t.y. ne tik dantis. Tai pigus dantų ir dantenų priešuždegiminis apsisaugojimo būdas. Taip pat druska mažina ir susidariusias dantų apnašas. Galimas vartojimas – burnos ertmės skalavimas sūriu vandeniu.
  Odontologijos klinika Vilniuje rekomenduoja atsakingai žiūrėti į įvairius natūralios medicinos patarimus. Visada tokius maisto produktus visgi vartoti saikingai ir būtinai nepamiršti įprastos burnos higienos. Rekomenduojama valyti dantis šepetėliu ir dantų pasta kiekvieną rytą ir vakarą, taip pat nepamiršti dantų skalavimo skysčio ir dantų siūlo. Būtent dantų siūlo pagalba galima panaikinti tarpdančiuose užsilikusius maisto produktų likučius. Tą reiktų daryti bent kelis kartus per savaitę, nes tarpdančiuose esantys maisto likučiai yra tarsi tylusis kenkėjas, kuris iš pradžių atrodo nekaltai, bet ilgainiui pasireiškia ėduonies problemos. O tai jau rimta dantų problema.
  Šiandien vaistinėse ir parduotuvėse galime rasti įvairių dantų pastų. Kyla klausimas kokią pasirinkti ir pagal ką gi. Ilgą laiką dauguma žmonių manė, jog ant tūbelės esančios žymės raudona, mėlyna, juoda, reiškia tai, iš kokių medžiagų pagaminta dantų pasta. Žalia – natūralios sudėties dantų pasta, mėlyna vaistai ir natūrali sudėti, o štai juoda jau visiška chemija. Tai yra visiškas mitas. Šie žymenys niekaip nesusiję su dantų pastos sudėtimi. Tai naudojama pačioms technologijoms, lazeriams, kurie pagal spalvą atskiria kur daryti reikiamą įpjovą.

  Iš tiesų geriausiai dėl dantų pastos pasirinkimo jums gali atsakyti odontologas, specialistas. Užtenka vos vieno vizito į odontologijos kliniką, kur galėsite atlikti profilaktinę dantų priežiūrą ir tuo pat metu odontologo paklausti kuri dantų pasta jums labiausiai tiktų. Vienų dantys jautresni, kitų mažiau jautrūs. Vienų sveikesni ir stipresni, o kitų jau ne tokie stiprūs, tad atitinkamai specialistai rekomenduos ką geriausiai naudoti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.