2014 m. kovo 27 d., ketvirtadienis

Kaip atsikratyti dantų jautrumo po dantų balinimo?

  Dantų balinimas iš tiesų yra vienas iš būdų padidinti pasitikėjimą savimi, tapti gražesniam ir turėti puikią šypseną. O juk puiki šypsena atkreipia ir kitų dėmesį bei užkrečia gera nuotaika. Dantų balinimas yra iš ties aprasta procedūra, kuri gali būti atlikta odontologijos klinikoje Vilniuje, o kai kuriais atvejais ir namie. Neigiama dantų balinimo pusė yra ta, kad ši procedūra didina dantų jautrumą, kas įtakoja ir silpnesnį atsparumą dantų ligoms. Tačiau yra būdų kaip kovoti su dantų jautrumu ir toliau sėkmingai taikyti balinimo procedūras.
  Tiksliai yra žinoma, kad dantų balinimas didina jautrumą, tačiau jau ir nustatyta, kad peroksidas būtent dirgina danties nervą. Peroksidas yra naudojamas daugumoje dantų balinimo procedūrų odontologijos klinikose. Būtent tai sukelia dantų jautrumą, kaip pavyzdžiui šaltam vandeniui.
  Bet kokiu atveju vadovaukitės tokia informacija, kokią perteikia specialistas odontologijos klinikoje. Visgi štai keletas praktiškų patarimų ką daryti po balinimo, jei pasireiškia dantų jautrumas ir jo niekaip nepavyksta įveikti ir ką daryti, kad jautrumas apskritai nepasirodytų:
  • Svarbu klausyti odontologo ir netaikyti dantų balinimo per ilgai ar per dažnai, nei nurodė odontologas, specialistas.
  • Atidėkite sekančią balinimo procedūrą, jei pasireiškė dantų jautrumas.
  • Balinimui galima naudoti silpnesnės koncentracijos peroksidą.
  • Vengti šaltų gėrimų, ledų ir kito šalto maisto.
  • Naudoti jautrumą mažinančią dantų pastą.
  • Naudokite minkštą dantų šepetėlį. Kaip jį išsirinkti, jums gali rekomenduoti specialistas odontologijos klinikoje Vilniuje.
  • Informuokite savo odontologą apie padidėjusį jautrumą.
  • Įdėmiau pasikonsultuokite su odontologu, jis jums suteiks daugiau teisingų patarimų ką daryti, jog sumažinti dantų jautrumą po balinimo procedūros.

  Įprastai dantų jautrumo problema trunka nuo vienos iki dviejų parų. Džiugu tai, kad šiuolaikinė medicina taiko vis modernesnes technologijas ir vis naujesnes medžiagas, tad po balinimo vis rečiau ir mažiau pasireiškia dantų jautrumas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.