2014 m. balandžio 12 d., šeštadienis

Studento svajonė: nuosava odontologijos klinika

  Svajoti pradedame turbūt nuo pat mažens, nuo gimimo, ūgtelėjimo. Turbūt tik svajonės mus veda į priekį, neleidžia pasiduoti ir liepia judėti pirmyn. Kuo mes mažesni ir jaunesni, tuo svajonės mažesnės ir paprastesnės. Augant ir bręstat svajonės tampa sudėtingesnės. Ir galiausiai tampant vis vyresniu žmogumi, tam tikri vaikystės norai tampa visiškai nereikšmingi. Žinoma norai priklauso ir nuo paties žmogaus, jo gyvenimo ir socialinės padėties. Tarkime jei tai vyresnio amžiaus žmogus, kuris yra gana geros sveikatos, finansiškai apsirūpinęs, tai toks žmogus veikiausiai yra laimingas, nebent trūksta antrosios pusės, meilės ar panašių jausmų. Kitas atvejis - vyresnio amžiaus žmogus, kuris nesiskundžia nei nelaiminga meile, turi pinigų, tačiau labai prastą sveikatą. Štai tokio žmogaus norai ir svajonės veikiausiai bus susiję su stipresne sveikata. Kitaip tariant dažniau svajojame apie tai, ko neturime ir to siekiame. O jei tarsi viską turime, tai norai tampa vis labiau abstraktūs, pompastiški ar pagrindinei būtinybei ne taip ir reikalingi. Na, kaip yra sakoma - kiekviena savo.

  Pakalbėkime apie jauno žmogaus svajonę. Tarkime ko gi nori šių  dienų odontologijos studentai? Veikiausiai kaip ir kiekvienas jaunas žmogus, studentą nori įsitvirtinti gyvenime ir nori pasiekti kažko ypatingo savo srityje, savo veikloje. Tad konkrečiau šiuo atveju odontologijos studento svajonė gali būti nuosava odontologijos klinika Vilniuje. Toli gražu tai vienokiu ar kitokiu atveju tikrai ne per vienerius metus įgyvendinama svajonė. Dažnu atveju odontologijos mokslai apsiriboja ties profesine sritimi, kuri apima tik pačia odontologiją, paciento priežiūra. O iš tikro jei norima atsidaryti odontologijos kliniką, tai reikia išmanyti kur kas daugiau. Reikalingos vadybos, verslo ir kitos žinios. Žinoma, reikia suprasti tai, kad pirmaisiais profesinio darbo metais toks svajonės išsipildymas beveik neįmanoma, nes visų pirma dar trūksta net ir pačios odontologijos praktikos ir didesnės patirties darbe su pacientais.

  Ir visgi ko reikia norint atsidaryti savo odontologijos kliniką:
  • Finansinės paskolos/rėmėjo.
  • Architekto/dizainerio, kuris padėtų sukomplektuoti atitinkamą atmosferą klinikoje.
  • Modernios odontologijos klinikos įrangos.
  • Patalpų – nuoma arba pirkimas.
  • Patalpų rangovas (apdaila, interjero įgyvendinimas).
  • Buhalterio.
  • Advokato paslaugų.
  • Ir veikiausiai dar bent kelėtos specialistų, kurie iš pradžių gal net nešautų į galvą.

  Kaip pastebime, reikia ne tik sukaupti atitinkamą darbinę patirtį, bet ir finansų, bei surinkti gausybę reikiamų specialistų. Iš ties didžiulės investicijos, su atitinkamo verslo konkurencija, neaiškia klinikos ateitimi. Tad dėl to verta pamąstyti ar ta svajonė gali būti paprastesnė, kaip antai įsidarbinti geroje odontologijos klinikoje? Kur geras ir draugiškas kolektyvas, maloni aplinka ir noras kasdien eiti į mėgstamą darbą, kur nebus tokia jau didelė rizika lyginant su tuo, jei pradedamas savo verslas. Žinoma, kiekvienas žmogus yra individualus, jo galimybės individualios taip pat, tad pats žmogus ir sprendžia, kokį kelią pasirinkti. Tik verta suprasti, kad pasirinkus verslo kelią, jis bus sudėtingesnis ir apipintas gausybe nenumatytų iššūkių ir išbandymų jūsų kasdienėje veikloje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.